Пивоварні, магазин пива чи ресторан відтепер повинні вказувати градацію у форматі 10% або 12%
Безалкогольне - ~ 0.5 %
Радлер - ~1,5–2,5 %
8° - ~3–3,4 %
10° - ~3,5–4,5 %
11° - ~4,6–4,8 %
12° - ~4,9–5,3 %
Міцне пиво - ~5,5 і вище
Пиво безалкогольне (до 0,5°)
Слабоалкогольне пиво (0,5°-1,2°)
Столове пиво (до 6°)
Пиво розливне (7°-10°)
Лагер (11°-12°), пиво низового бродіння
Повне пиво (ступінь 11-12), пиво верхового бродіння
Міцне пиво (13 градусів і вище)
Залишковий екстракт після бродіння - містить частину незброджених і зброджуваних цукрів і разом зі спиртом займає основну частку в загальній енергетичній цінності пива.
Мінеральні речовини - в основному калій, магній, трохи менше кальцію і фосфору.
Розчинна клітковина - бета-глюкани та пентозани - хоча їх концентрація дуже низька, вони важливі як речовини, що підтримують нормальну роботу кишківника.
Гіркі та ароматні речовини хмелю - стимулюють смак і підтримують травлення.
Антиоксиданти - частково нейтралізують деякі негативні дії алкоголю.
Вітаміни В6, В12 і фолієва кислота.